4 adet katı haşlanmış yumurta
60 gr dilimlenmiş salam
150 gr tereyağ
1 ç. kaşığı taze soğan (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı ketçap
1 yumurta
1 kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber

Kızartma için
1 yumurta
galeta unu
galeta unu
Hazırlanışı
Yumurtaları boyuna ikiye bölünüz ve sarılarını çıkarıp orta büyüklükte bir kaseye koyunuz, beyazlarını bir kenara ayırınız. Yumurta sarılarına salamları, tereyağının yarısını, kıyılmış taze soğanı, kekiği, ketçabı, 1 yumurtayı, tuzu ve biberi katınız. Tahta bir kaşıkla karışımı pütürüksüz olana kadar karıştırıp ezerek kremamsı bir hale getiriniz. Karışımı yarım yumurta beyazlarının içine doldurup beyazları birleştirin. İkinci yumurtayı küçük bir kasede çatalla çırpın. Doldurulmuş yumurtaları önce çırpılmış yumurtada sonra galeta ununda yuvarlayın. Orta büyüklükte bir tavada kalan tereyağını eritin doldurulmuş yumurtaları tavaya yerleştirip 5 dk kızarana kadar pişirin. Bir kevgirle yumurtaları tavadan alın ve ısıtılmış bir tavada servis ediniz afiyet olsun
Yumurtaları boyuna ikiye bölünüz ve sarılarını çıkarıp orta büyüklükte bir kaseye koyunuz, beyazlarını bir kenara ayırınız. Yumurta sarılarına salamları, tereyağının yarısını, kıyılmış taze soğanı, kekiği, ketçabı, 1 yumurtayı, tuzu ve biberi katınız. Tahta bir kaşıkla karışımı pütürüksüz olana kadar karıştırıp ezerek kremamsı bir hale getiriniz. Karışımı yarım yumurta beyazlarının içine doldurup beyazları birleştirin. İkinci yumurtayı küçük bir kasede çatalla çırpın. Doldurulmuş yumurtaları önce çırpılmış yumurtada sonra galeta ununda yuvarlayın. Orta büyüklükte bir tavada kalan tereyağını eritin doldurulmuş yumurtaları tavaya yerleştirip 5 dk kızarana kadar pişirin. Bir kevgirle yumurtaları tavadan alın ve ısıtılmış bir tavada servis ediniz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder