Home
yemek
Lezzetli bir somon tava için beklettiğiniz sos çok önemli. Bir de böyle deneyin..
Lezzetli bir somon tava için beklettiğiniz sos çok önemli. Bir de böyle deneyin..
Malzeme listesi
(4 kişilik)
4 adet somon dilimi
1 yemek kaşığı tereyağ
Bekleme sosu için
1 adet limon suyu
3 diş sarımsak
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Somonları yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra, soğanları ve sarımsakları dilimleyip tuz ile ovun. Üzerine sıvı yağ karabiber ve limonu ekleyip somonlarla harmanlayıp en az 3 saat buzdolabında bekletin. Bir gece bekletmek daha iyi olur. Daha sonra sosdan arındırdığımız somonları önceden ısıtılmış yapılmaz tavaya koyup önlü arkalı pişiriyoruz. Piştikten sonra tereyağını ekleyip bir kez alt üst çevirdikten sonra servis ediyoruz. Tereyağı kullanmadan da yağsız tavada aynı şekilde yapabilrisiniz. Tercih sizin. Afiyet olsun
Lezzetli bir somon tava için beklettiğiniz sos çok önemli. Bir de böyle deneyin..
Reviewed by
Unknown
on
00:48
Rating:
5
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder