25 Mart 2016 Cuma

Lezzetli bir somon tava için beklettiğiniz sos çok önemli. Bir de böyle deneyin..



Malzeme listesi

(4 kişilik)


4 adet somon dilimi
1 yemek kaşığı tereyağ


Bekleme sosu için


1 adet limon suyu
3 diş sarımsak
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz 
Karabiber

Hazırlanışı

Somonları yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra, soğanları ve sarımsakları dilimleyip tuz ile ovun. Üzerine sıvı yağ karabiber ve limonu ekleyip somonlarla harmanlayıp en az 3 saat buzdolabında bekletin. Bir gece bekletmek daha iyi olur. Daha sonra sosdan arındırdığımız somonları önceden ısıtılmış yapılmaz tavaya koyup önlü arkalı pişiriyoruz. Piştikten sonra tereyağını ekleyip bir kez alt üst çevirdikten sonra servis ediyoruz. Tereyağı kullanmadan da yağsız tavada aynı şekilde yapabilrisiniz. Tercih sizin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Author

ADs