2 adet salatalık
1 çay bardağı iç ceviz
1 kg yoğurt
2 y. kaşığı taze kıyılmış nane
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak

Hazırlanışı
Salatalıkları soyup ortadan ikiye ayırın varsa iri çekirdekleri çıkarın, küçük parçalar halinde doğrayıp üzerine tuz serperek 30 dk bekletin.
Salatalığın suyunu ince delikli bir süzgeçten bastırarak çıkartın. Bu suyu yoğurt, kıyılmış ceviz, nane ve dövülmüş sarımsakla karıştırın.
Damla damla zeytinyağını yedirin. Servise kadar buzdolabında bekletin.
Servis yaparken çorba kaselerine birer dilim salatalık koyup bir yemek kaşığı da kırılmış buz serpin. Afiyet olsun
Salatalığın suyunu ince delikli bir süzgeçten bastırarak çıkartın. Bu suyu yoğurt, kıyılmış ceviz, nane ve dövülmüş sarımsakla karıştırın.
Damla damla zeytinyağını yedirin. Servise kadar buzdolabında bekletin.
Servis yaparken çorba kaselerine birer dilim salatalık koyup bir yemek kaşığı da kırılmış buz serpin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder