22 Mart 2016 Salı

Tavuk göğsü

Malzeme listesi

5 su bardağı süt
Yarım su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti (arzuya göre)
1 paket vanilya
50 gram margarin



Hazırlanışı

Tencerenize sütü, unu ve şekeri katıp  orta ateşte koyulaşana kadar karıştırın. Karışımınız katılaşmaya başlayınca margarin ve vanilyayı da ilave edin. Tencereyi ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Ilıyınca içerisine 1 paket toz krem şantiyi katın ve mikserle çırpmaya başlayın. Karışım pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpınArdından karışımınızı borcama dökün ve üzerine damak zevkinize göre toz antep fıstığı, tarçın ya da hindistan cevizi dökerek, oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alıp 2-3 saat bekletip servis yapın. Tavuk Göğsü Tarifi hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Author

ADs