Malzeme listesi
170 gr. pudra şekeri
120 gr. tereyağı - oda ısısı sıcaklığında
120 gr. un
40 gr. kakao
2 ç. kaşığı kahve -nescafe olabilir
1 p. vanilya
1 nar - süslemek için
Hazırlanışı
Yumurtaların sarılarını beyazların dan ayırıp tereyağı, şekerimizin yarısını ve vanilyamızla çırpıyoruz.
Un, kakao, ısıtılmış sütümüzü ve 20 ml sıcak su da eritilmiş kahvemizi ilave edip karıştırıyoruz.
Un, kakao, ısıtılmış sütümüzü ve 20 ml sıcak su da eritilmiş kahvemizi ilave edip karıştırıyoruz.
Un, kakao, ısıtılmış sütümüzü ve 20 ml sıcak su da eritilmiş kahvemizi ilave edip karıştırıyoruz.
Yumurtanın beyazlarını ayrı bir kapta kalan pudra şekerimiz le çırpıyoruz bembeyaz olana kadar.Elde ettiğimiz karışımı azar azar kakaolu karışıma ilave edip çok dikkatli karıştırıyoruz.
Dikdörtgen (24cm) yağlanmış fırın tepsisine karişimızı döküyoruz. 160 derecelik pervaneli fırında 30-40 dk pişene kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra kekimizi 4 saat kadar bekletiyoruz.
Kekimizi servis için pudra şekeri ve nar parçacıklarıyla süslüyoruz.
Bu kadar afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder