18 Mart 2016 Cuma

Üç renkli pasta

Malzeme listesi

100 gr. un
120 gr. tereyağı
50 gr. kakao
1/2 ç. kaşığı kabartma tozu
150 gr. şeker
2 yumurta
1 çimdik tuz

Çilekli katmanı için
500 gr. çilek
175 gr. krem peynir
250 ml. krema
1 paket vanilya
1 1/2 jöle

Beyaz katmanı için
300 gr. beyaz çikolata
250 ml. krema
1/2 jöle
1 ç. kaşığı şeker

Hazırlanışı
İlk olarak kekini hazırlıyoruz. Önce tereyağ ve şekeri çırpıyoruz.
Yumurtaları kırıp karıştırmaya devam ediyoruz.
Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz.
Elde ettiğimiz karışımı 24cm büyüklüğünde bir kek kabında 180 derecelik fırında 20 dk pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Çilekli katmanı için, çilekleri doğrayıp 1 kaşık şekerle karıştırıp 30 dk bekletiyoruz. daha sora blendarla karıştırıp süzüyoruz.
Jöleye biraz su ilave edip erisin diye bekliyoruz, mikrodalgada ısıtıyoruz topak olmasın diye.
Kremayı ve şekeri çırpıyoruz.
Krem peynire vanilyayı ilave ediyoruz, ondan sonra süzgeçten geçirdiğimiz çileği ilave ediyoruz.
Karıştırdığımız kremayı ilave ediyoruz.
En jöleyi ilave edip karıştırıyoruz. Kekimizin üstüne dökün ve buzluğa koyun.
Beyaz katmanı için, beyaz çikolatayı benmari usulu eritiyoruz. Jöle yi üstte tarif ettiğim gibi hazırlıyoruz. Kremamızıda şekerle karıştırıp beyaz çikolatamızı ve jölemizi karıştırıyoruz. Kekimizin üstüne ilave edip buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra çilek ve çikolatayla süslüyoruz.
 Servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Author

ADs