18 Mart 2016 Cuma

Vejeteryan pizza "Calcone" kapalı

Malzeme listesi

Hamuru için
300 gr. un
130 ml. ılık su
50 ml zeytinyağı
1 cimdik tuz
1 ç. kaşığı keklik otu
2 ç. kaşığı kuru maya
1  ç. kaşığı şeker

Pizza malzemeleri
50 ml zeytinyağı
yeşil soğan
200 gr. domates koserve iri doğranmış
200 gr. zeytin çekirdekleri ayrılmış
1 cimdik kırmızı pul biber
1 cimdik keklik otu

Hazırlanışı

Kuru mayayı ılık suyla buluşturuyoruz, içine bir cimdik şekeri ekliyoruz biraz bekliyoruz maya kabarsın diye.
O sırada un, tuz ve keklik otunu karıştırıyoruz.

Mayalanmış suyu ve zeytinyağını ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Geriye kalan pizza malzemelerini tavada 10-15 dk pişirip, soğmaya bırakıyoruz.
Hamurumuzu bir merdane yardımıyla açıp içine pizza malzemelerini dolduruyoruz.
Kenarlarını güzelce kapatıyoruz malzememiz akmasın.
Hazırladığımız pizzayı kalın tabanlı fırın tepsisine yağlı kağıtla yerleştiriyoruz.
 Önceden ısıtılmış 200 derecelik pervaneli fırında 15 dk pişiriyoruz. Servis yaparken üstüne zeytinyağı sürebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Author

ADs