12 tane tavuk budu (1 kg.)
2 ç. kaşığı yoğurt
1 ç kaşığı hardal
2 ç. kaşığı soya sosu
1 çimdik kara toz biber
200 gr. mısır gevreği ( Nestle olabilir farklı olabilir)
Hazırlanışı
Tavuk butlarını yıkayıp kemik kısımlarını temizliyoruz.
2 ç. kaşığı yoğurt, hardal, soya sosu ve kara biberimizi büyük bir kapta karıştırıyoruz, tavuklarımızı marine için bu karışımın içinde 1 saat kadar bekletiyoruz.
Mısır gevreklerini eziyoruz, tavuk butlarını tek tek batırıyoruz ve pişirme kağıdı ile kaplı bir tepsiye yerleştiriyoruz. 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dk pişiriyoruz.
Bir öneri: tavuk butlarını kızartılmış patatesle ya da yeşil salatayla servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder